När kommer bussen?

Insändare2021-08-05 15:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi seniorer är beroende av bra bussförbindelser. Här i Linköping har vi haft ett fint nätverk av bra bussförbindelser. Varför togs detta bort? Vi kunde åka och handla, träffa vänner på Trädgårdstorget, ta en fika eller glass på Lilla stugan och sitta bra på stolar med ryggstöd. Stuga och stolar är nu borta. 

Seniorer är sega människor som vill bo hemma så länge det går, sköta oss själva och då är bussen vår livlina. Nu kommer vänner och släkt för att skjutsa oss, de åker från Norrköping, Motala och Ljungsbro för att nämna några orter. Är detta ett miljötänk? 

Att ändra på busslinjer kan vara svårt, men blir det fel så går det att ändra på. Nu har vi väntat över ett år. Inget händer! Det är sittande kommunalråd och Region Östergötland som har lagt om busslinjerna. Tre raka linjer mot centrum, det ska gå fort, rakt och ofta var tionde minut, men det är ofta tomma bussar och våra skattepengar rinner ut. Tänk om, vi seniorer vill gärna åka buss men vi orkar inte gå för långt. Onda ryggar och värkande ben sätter stopp för oss.