Skrämmande förskolemiljö – vita väggar och minimalistiskt

Det är med tungt hjärta och sorg i själen som jag ser mitt barnbarns förskolemiljö, skriver en mormor.

Min förhoppning är att vi ska hitta en förskola där fantasi, lek och glädje inte är förbjudet, skriver en mormor.

Min förhoppning är att vi ska hitta en förskola där fantasi, lek och glädje inte är förbjudet, skriver en mormor.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt/TT

Insändare2024-05-05 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är sällan jag tycker att "allt var bättre förr", men när det kommer till barnomsorgen i Ödeshög var det helt klart bra mycket bättre förr.

Som mormor blir jag ju delaktig i min dotters och mitt barnbarns vardag. Det är med tungt hjärta och sorg i själen som jag ser mitt barnbarns förskolemiljö. Kala väggar, inga färgglada dekorationer, inga kreativa sysslor och när jag tittar mig omkring på barnbarnets förskola kan jag inte hjälpa att det känns som om barnen befinner sig i en totalitär miljö.

Chefen för förskolan tycks se fantasi och skapande hos barn som något dåligt och farligt och fråntar dem varje möjlighet till eget skapande! Flera forskningsresultat har ju visat att dagens barn saknar förmåga till lekar och fantasi och med en rektor av den här kalibern inser jag hur det kommer sig!

Skrämmande är det i den vardag våra barn och barnbarn tvingas vara i! Vitt, minimalistiskt och tomt. Det är inte bara jag som får en institutionskänsla!

Jag har pratat med flera vårdnadshavare och vi är alla lika förstummade och sorgsna över denna utvecklingsväg som förskolan valt att gå! Min förhoppning är att vi ska hitta en förskola där fantasi, lek och glädje inte är förbjudet!

Vi lär ju få leta efter det i en annan kommun än Ödeshög!