Min energiskatt går snart till någons jacuzzi

Socialdemokraterna önskar nu få hjälpa de nödställda med höga elräkningar.

Insändare 18 januari 2022 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I flera reportage i media har vi kunnat följa familjer med julbelysning i hela trädgården som lyser upp kvarteret. I en lokaltidning kunde jag nyligen läsa om en familj som hittat "eltjuven". En jacuzzi som står utomhus och som måste hållas igång hela vintern så den inte fryser. De hushållen kan nu få hjälp av Socialdemokraternas förslag om extra stöd för de som har mycket höga elräkningar. 

Vårt hushåll förbrukade endast 220 kWh i december. Vi har snålat med belysningen och när det var kallt kom det ordentligt med värme i elementen i lägenheten. Det gjorde att vårt extra el-element kunde vara avstängt. Vår ekonomiskt sinnade hyresvärd har trimmat värmesystemet så att knappt ingen värme kommer när det blir cirka fem plusgrader ute. Då måste vi tillföra egen värme för hälsans skull och det kostar pengar. Men vi kommer inte få hjälp med det. 

Socialdemokraternas förslag vänder sig till dem med stora bostäder och faktiskt, de som har en jacuzzi i trädgården. Alltså medelklassen. Det är snart val, så det gäller att fläska på. Får jag kalla regeringen för de nya Socialmoderaterna? Min inbetalda energiskatt med moms ovanpå går snart till att värma en jacuzzi.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa