Sätt upp viltstängsel längs olycksdrabbad väg

Väg 35 är enligt polis/räddningstjänst/sjukvården en av Sveriges farligaste och mest drabbade av viltolyckor, menar insändarskribenten.
Väg 35 är enligt polis/räddningstjänst/sjukvården en av Sveriges farligaste och mest drabbade av viltolyckor, menar insändarskribenten.

Insändare 29 oktober 2022 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Väg 35 har varit föremål för om- och utbyggnad sedan en tid för att förbättra framkomligheten för bilister. Sträckan från Hackefors till avfarten mot Björsäter, strax efter Bankekind, har fått beteckningen 2-1-väg och därmed höjd hastighet till 100 km/tim på vissa delar av sträckan. 

Väg 35 är enligt polis/räddningstjänst/sjukvården en av Sveriges farligaste och mest drabbade av viltolyckor. Fredagen 21/10 kolliderade min dotter med en framrusande älgko i den lagliga farten av knappt 100 km/tim mellan Vårdsbergs kors och Linköping. Bilen blev skrot och min dotter hade änglavakt och kunde gå ur bilen oskadd förutom chocken av det inträffade. 

Väg 35 har under flera år haft den lagliga hastigheten 80 km/tim och min fråga till Trafikverket blir därför: Hur kan ni besluta om och bygga denna typ av väg med vetskapen om antalet viltolyckor utan att sätta upp viltstängsel på denna sträcka? Hastighet dödar har vi fått lära oss. Tacksam för svar från beslutsfattare.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa