Hur kan ni göra så här mot barnen?

Förklara för min 8-åriga son varför pengar går före barnens bästa, skriver en förälder.

Varför lägger ni ner en välfungerande skola, frågar sig en förälder.

Varför lägger ni ner en välfungerande skola, frågar sig en förälder.

Foto: Hadeel Ibrahim

Insändare2023-03-18 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Uppgifter: Fredriksbergsskolan läggs ner i sommar" (15/3):

Öppet brev till politikerna:

"Mamma, är det här en dålig dröm? Varför ska de stänga just min skola, vad har vi gjort för fel?"

Snälla politiker, förklara detta för min 8-åriga son som fullständigt faller ihop på vårt köksgolv i gråt när vi berättade om vad ni politiker vill göra med hans skola.

Förklara för honom varför ni vänder upp och ner på hans tillvaro. Varför han, efter sommaren, inte längre ska få gå till sin skola, få träffa sina kompisar, lärare som han tycker om och är trygg med och fritidspersonal som är helt fantastiska.

Förklara för min son varför hans lärare som vanligtvis alltid är så glada, stöttande och positiva nu står helt gråtfärdiga på skolgården.

Förklara för honom varför pengar går före barnens bästa!

Ni tycker det är bättre att lägga ner en välfungerande skola för att trycka in dessa barn i skolor i närområdet. Är det dessa skolor som står med tomma lokaler? Eller ligger de tomma skollokalerna i andra delar av staden? Löser det i så fall problemet eller står ni sedan med överfulla klasser och stressade lärare som inte hinner med, samtidigt som de tomma lokalerna i andra delar av staden förblir tomma.

Snälla, förklara för honom och alla hans skolkamrater, för jag kan faktiskt inte själv förstå hur ni kan göra så här mot så många barn.