"Melodikrysset" – trygghet i en otrygg tillvaro

Då jag på midsommardagen löste "Melodikrysset" kände jag vemod, ty det var det allra sista med Anders Eldeman som lett det sedan 1996.

Insändare2022-07-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under många år har det varit en omistlig lördagsrutin att lösa det, som en trygghet i den otrygga tillvaron. Det har oftast varit enkelt, men ändå är det roligt att lösa det, gärna tillsammans med andra i en Facebookgrupp där vi hittar på ledtrådar.

Inte nog med att Eldeman slutar med "Melodikrysset" – mitt favoritprogram "Da Capo", vilket han haft sedan år 2000, läggs ner. Det har varit en fröjd att nästan varje vecka lyssna på detta fenomenala program med så mycket fin musik från förr. Nu blir det väldigt tomt utan "Da Capo". Eldeman har kommit att bli en av de mest folkkära radioprofilerna, som betytt enormt mycket för så många i vårt land. Jag minns de fina programmen "Eldemans blandning & Eldeman" i P2. 

Vi är åtskilliga trogna radiolyssnare som kommer att sakna hans behagliga stämma i etern. Det är för mig obegripligt att denna epok är slut. Tack för alla underbara program, Anders Eldeman!

 
 
 
 
 
 
Läs mer om