Många argument hör inte till saken

Har man överskott av skollokaler måste man göra något, menar insändarskribenten.

Har man överskott av skollokaler måste man göra något, menar insändarskribenten.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Insändare2023-04-01 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har följt alla inslag om nedläggningen av skolor i Linköping och har lite reflektioner. Vad jag förstår så minskar elevunderlaget, vilket innebär att man har ett överskott av skollokaler och då förmodligen också personal om man har klasser som inte är fulla.

Då är det väl tyvärr så att man som kommun måste göra något för att minska på sina utgifter. Det skulle ett företag också göra om man har för stor kostym, man vill givetvis inte betala i längden för lokaler som man inte nyttjar fullt ut. 

Vad det gäller lokaler, så vitt jag förstår, sitter man fast i långa avtal med till exempel Lejonfastigheter. Men oaktat det så måste det vara bättre att avveckla tidigare. 

Sedan är det givetvis så att många barn och familjer blir påverkade. Men jag har också hört vissa argument i den här skoldebatten som jag inte tycker hör till frågan. Jag tänker på alla gånger jag läst om kommunalrådens höjning av sitt arvode med 5 procent. 

Det är nu viktigt att få till en långsiktig plan för skolorna i Linköping så att det inte blir tvära kast. Alla måste vara medvetna om att den kommunalskatt vi betalar som kommuninnevånare används på ett effektivt sätt. Till sist, alla argument att "då måste vi flytta" är för mig ett lågvattenmärke. 

Vintern.
Vintern.