Man skyller på gangsterrap – men dataspelen då?

Hur tror man att det påverkar barn som sitter ensamma och samlar pluspoäng på att döda och förstöra, menar insändarskribenten.
Hur tror man att det påverkar barn som sitter ensamma och samlar pluspoäng på att döda och förstöra, menar insändarskribenten.

I verkligheten finns ingen delete-knapp – bara blodspengar, menar insändarskribenten.

Insändare 26 september 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många försöker förstå varför unga tonåringar, utan minsta samvetsbetänklighet, skjuter och dödar. Man skyller på gangsterrap, pengasug och glorifierande av kriminellas livsstil. En sak som verkar totalt ha uteslutits: dataspel! Hur tror man att det påverkar barn som sitter ensamma och samlar pluspoäng på att döda och förstöra? Det är i den världen positivt!

För 30 år sedan tog en kille, i 10–12-årsåldern, tag i sin kompis huvud och slog det i sitt höjda knä. Denna kille hade, ensam, tittat på wrestling! Han förstod inte att wrestling är ett skådespel! Samma sak gäller dessa spel. Om ingen vuxen finns och förklarar att i verkligheten hoppar ingen upp igen, här finns ingen delete-knapp, inga pluspoäng, bara blodspengar.

Var finns alla vuxna som ska ge barnen värderingar och insikter? Devisen att det tar en hel by för att uppfostra ett barn är verkligen föråldrad då vi lever så långt ifrån varandra trots förtätning.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa