Makten utgår från svenska folket

Insändare2022-09-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Precis vad jag en gång fick lära mig i skolan, men så verkar det inte vara längre. Man kan och får självklart tycka vad man vill om Sverigedemokraternas politik och ledare, där råder fortfarande åsiktsfrihet, men i en del andra frågor är det inte självklart.

Det går inte heller att bortse från att Sverigedemokraterna är ett av Sveriges tre största partier. Med tanke på detta så måste man ställa sig frågande till de partier som säger "De pratar vi inte med", trots att Sverigedemokraterna i riksdagsvalet 20018 fick cirka 1 314 000 röster och de lär väl landa där någonstans i årets val också. 

Däremot fick en del mycket marginella partier stort inflytande och politiska mål genomförda av den Socialdemokratiska regeringen. Var det väljarnas mening? Inte alls om man tittar på antalet röster för dessa partier. 

Lever vi i en någon form av demokrati-diktatur där partierna säljer ut sin själ bara för att få behålla makten? Tyvärr är det väl ingen högoddsare att vi kommer att få en lika handlingsförlamad regering även efter årets val.