Magen och tarmen spelar roll för vår hälsa

Insändarskribenten har lagt om sin kost genom att minska på gluten, socker och stärkelse.

Insändarskribenten har lagt om sin kost genom att minska på gluten, socker och stärkelse.

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Insändare2021-11-10 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Finns det mat som gör oss friskare?" (5/11):

Jag blev så glad när jag läste insändaren. Enligt mig finns det just det! Har själv lagt om min kost genom att minska på gluten, socker och stärkelse. Lagar mat från grunden, med så rena råvaror som möjligt och gärna närproducerat. Resultatet är att jag mår betydligt bättre på många plan och därför vill jag sända in min åsikt och bemöta dig och dina frågor, med ett rungande: ja!
Sedan förstår jag att i mångt och mycket, så är allt detta individuellt naturligtvis. Ålder spelar roll, livsstil, vad personen har med sig i generna och miljön. Jag har för mig att i Asien, där frågar de efter hur magen mår. Alltså inte hur människan mår. Så jag skriver under på att magen, tarmen spelar stor roll. 

Min egen resa är ännu inte slut, jag upptäcker fortfarande nyheter och letar vidare i mitt mående. Är ingen läkare och jag förstår att de inte har så lätt att hjälpa många gånger. Min förhoppning är att de vill förändra i framtiden och få mer kunskap om vad de kan göra för att hjälpa patienterna vidare. Hoppas att fler har läst din insändare, att fler säger ifrån om sitt mående och ställer mer krav på kunnande i detta ämne. Tack!