Livsfarliga potthål i Abiskorondellen

Abiskorondellen – kan inte finnas en mer livsfarlig rondell i Linköping, menar insändarskribenten.

Ska någon behöva skada sig allvarligt i Abiskorondellen, frågar sig insändarskribenten.

Ska någon behöva skada sig allvarligt i Abiskorondellen, frågar sig insändarskribenten.

Foto: Ann-Charlotte Irhede

Insändare2023-01-21 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Två gånger den senaste månaden har jag vurpat på grund av potthål och ojämn beläggning! Jag åker ju EU-moped, så jag får inte åka på cykelbanorna. 

Hur ska det bli framöver när alla motorcyklar kommer ut? Förstår att det är knöligt att stänga av och göra bra grundbeläggning, men ska någon behöva skadas allvarligt eller ännu värre innan en förbättring sker? 

Ansvarig på kommunen kan ju själv åka ett varv så förstår ni. Tacksam för svar från någon ansvarig.

"GT"

Svar från Linköpings kommun:

Tack för dina synpunkter om Abiskorondellen. Vi är medvetna om att rondellen är i behov av underhåll och beklagar att du har drabbats olyckligt av det. Vi kommer att åtgärda de sättningar och potthål som finns i rondellens smågatsten inom kort. När det gäller just smågatsten krävs ett större arbete än vid vanliga beläggningar. Det gör att planeringen av arbetet tar lite mer tid, men den är påbörjad och arbetet kommer att utföras så snart det bara går.

Det går inte att undvika att potthål och andra skador dyker upp på våra vägar, men vi strävar alltid efter att upptäcka och åtgärda dem så snabbt som möjligt. För att göra arbetet enklare tar vi gladeligen emot tips på skadade vägar från allmänheten. Om du upptäcker potthål och andra skador på våra vägar, gör gärna en felanmälan på Linköpings kommuns hemsida så ser vi till att laga dem så snart vi kan. Tillsammans kan vi hjälpas åt att hålla vår stad hel, ren och trygg.

Rickard Karlsson, driftingenjör trafik och gata, Linköpings kommun