Livsfarlig lek på skoltak – tidsfråga innan något barn skadar sig

Från taket är det drygt 10 meter ner till asfalten och jag befarar att det bara är en tidsfråga innan någon råkar riktigt illa ut, skriver en boende i området.

Det räcker inte med att vaktbolag patrullerar med bil. Ungarna ser när den är på väg och gömmer sig för att inte bli upptäckta, skriver en boende.

Det räcker inte med att vaktbolag patrullerar med bil. Ungarna ser när den är på väg och gömmer sig för att inte bli upptäckta, skriver en boende.

Foto: Pierre Alexandersson

Insändare2024-05-13 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som boende alldeles intill Tornhagsskolan är det alltför ofta som jag med hjärtat i halsgropen under helger och kvällar ser barn och ungdomar befinna sig på skolbyggnadens tak – många gånger springandes och hoppandes mellan utsprång och ventilationstrummor.

Från taket är det drygt 10 meter ner till asfalten och jag befarar att det bara är en tidsfråga innan någon råkar riktigt illa ut. 

Barn är barn och dras såklart till den spänning som detta innebär, men min fråga är hur det ens kan vara möjligt att ta sig upp på taken? 
Då denna livsfarliga lek sker utanför skoltid är det orimligt att begära att skolan ska agera och föräldrarna till de aktuella barnen vet säkert inte ens om att detta sker. 

Jag anser att Linköpings kommun har det största ansvaret här att se till att det inte går att ta sig upp på byggnaderna. Det räcker inte med att vaktbolag patrullerar med bil. Ungarna ser när den är på väg och gömmer sig för att inte bli upptäckta. När väktarna försvinner fortsätter leken.

För ett år sedan omkom en 10-årig flicka när hon föll från ett skoltak i Svedala. Vill Linköpings kommun ha ett sådant fall på sitt samvete?