Nya planer för Tinnis – vad kostar detta elände?

Vårt kära gamla Tinnis blir alltmer en symbol för kommunens inkompetens. Linköpingsborna lider av att se eländet, menar insändarskribenten.

Det handlar om ett stort djupt sår – i flera år, skriver en Linköpingsbo.

Det handlar om ett stort djupt sår – i flera år, skriver en Linköpingsbo.

Foto: Corren

Insändare2024-09-18 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "I väntan på badsjön – det händer med asfaltsgropen på Tinnis" (18/9):

Badet stod klart och invigdes 1938. På den tiden gick man från idé till handling och byggde snabbt en helt ny badanläggning.

I dag handlar det om att endast återställa denna badanläggning som av outgrundlig anledning varit stängd i mer än fem år nu – och inte ens det klarar man av utan mångårig planering.

Under tiden man planerar vidare har man för avsikt att till nästa sommar bygga ett särskilt temporärt barnområde på badsjöns plats. Kommunen har anlitat en extern arkitektbyrå för att projektera detta och ta fram ”visionsbilder”.

Vad kostar denna utdragna och förvirrade kommunala process oss skattebetalare?

Att den ansvariga benämner Tinnerbäcksbadet som ett komplement till simhallen är skrämmande och symtomatiskt! Många Linköpingsbor ser simhallen som ett komplement till Tinnerbäcksbadet – så att man kan bada på vintern också!

Denna nedvärdering av en i Sverige unik badanläggning mitt i staden är ett tecken på en inskränkt politik- och byråkratvärld och en förblindad syn på badets potential. De ansvariga verkar inte förstå att man får åka så långt som till Budapest för att hitta liknande fantastiska anläggningar så centralt! Där kunde man förresten ha hämtat idéer och konkreta exempel för en fortsatt utveckling av badanläggningen.

Gör något nu!