Sätt stängsel runt parkeringen vid Bilbörsen Arena

Nu har parkeringen Papegojan blivit betalplats. I och med detta anser många av oss att en klar förbättring måste ske gällande upprustning och säkerhet! Vad annars är det vi betalar för, frågar sig insändarskribenten.

Insändare 17 augusti 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Från den 1 augusti blev Papegojan – parkeringen vid Bilbörsen Arena – en parkering med avgift! 

Många är vi som använt denna gratisparkering för att arbeta i området, ta en cykel (som det så fint finns parkeringshus för) in till staden eller samåka för att vara lite miljövänliga.

Grusplanen är väldigt ofta i uruselt skick! Stora gropar som förstör bilarna och dåligt skött med belysning. Grusplanen används också ofta till andra ändamål som sladdning (du kan tänka dig hur det ser ut med grus!) och narkotikahandel.

Många gånger har det skett omhändertagande av just det sistnämnda och många "mystiska" personer surrar omkring våra parkerade bilar. Ibland känns det olustigt att hämta sin bil, särskilt morgon och kväll när det är mörkt.

Så! Nu har denna p-plats blivit betalplats och det kan man tycka vad man vill om! Men i och med detta anser många av oss att en klar förbättring måste ske gällande upprustning och säkerhet! Vad annars är det vi betalar för? En sketen grusplan med djungelns lag?

Asfaltering, bättre belysning och framför allt kameror och stängsel kring området!

Det måste vi kunder till Dukaten ändå kunna förvänta oss när ni nu får in kosing från oss som gladeligen använt denna gratisparkering för att få bort bilar från city (det är ju det Linköpings kommun vill) och alla som arbetar i området!

Linköping – där idéer blir till verklighet.

Fia

 

Svar från Dukaten:

Tack för bra synpunkter gällande Papegojan (tidigare Linköping Arena). 

Under en period har Papegojan varit gratis. Detta för att få kunder som har månadsabonnemang i centrum att i stället parkera där för att sedan ta sig vidare på andra färdsätt in till centrum. Men så har det inte blivit. Det har visat sig att det är väldigt få med det beteendet och parkeringen har i stället använts av andra typer av användare. Därför gör vi som det var tidigare och avgiftsbelägger parkeringen.

Papegojan kommer att förbli en grusparkering men i och med att den nu är avgiftsbelagd och reglerad kan vi höja kvaliteten på parkeringen. Det innebär också att vi kan hantera felparkerade bilar på ett bättre och säkrare sätt. Detta sammantaget kommer i förlängningen leda till att kvaliteten på parkeringen höjs. 

Sandra Strand, Dukaten


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa