Olidligt ljud från bussarna på S:t Larsgatan

Det låter ibland som skottväxling eller när man slår i stora pålar vid husbyggen, skriver en boende.
Det låter ibland som skottväxling eller när man slår i stora pålar vid husbyggen, skriver en boende.

Det här ljudet går inte att skydda sig ifrån. Vi trodde det var en tillfällig lösning, skriver en Linköpingsbo.

Insändare 15 november 2023 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi bor nära busshållplats Tinnerbäcken i Linköping sedan några år tillbaka. När vi flyttade in var vi fullt medvetna om den höga trafikbelastningen utanför vårt hus. Inte minst från bussar, som passerar i hundratal varje dag. Vid vår första tid i huset var vi imponerade av att vi på grund av bra isolering inte stördes alls av trafiken utanför. Vi gillar stadsatmosfären och upplever oss inte alls som ljudkänsliga.

Sedan beslutar någon/några att det ska läggas skarvade betongblock (eller vad det är) som bussarna kör över innan och vid busshållplatserna. Då började de mycket obehagliga ljuden. När framför allt ledbussar, dubbeldäckare passerar, så dunkar det mycket högt och vibrerar i lägenheten. Det låter ibland som skottväxling eller när man slår i stora pålar vid husbyggen. 

Det här ljudet går inte att skydda sig ifrån. Vi trodde det var en tillfällig lösning och tänkte att det här får vi stå ut med en kort period, men inte. Vi ser att man fyllt i lite asfalt i en del skarvar, men det hjälper inte. När kommer något att göras åt detta?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa