Linköpingsbo: Ni bygger sönder hela vår stad

Husen byggs i en alldeles för modern stil som inte passar in i Linköpings gamla husmiljöer, menar insändarskribenten.
Husen byggs i en alldeles för modern stil som inte passar in i Linköpings gamla husmiljöer, menar insändarskribenten.

Det skulle vara en rättighet att som stadsbo få frågan hur vi vill att Linköping ska se ut, men det verkar ni inte alls bry er om, menar insändarskribenten.

Insändare 3 juni 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur tänker de styrande i Linköping egentligen? Det är helt sjukt att utnyttja varenda liten yta till byggnation av hus. Alla vet ju att människor mår mycket bättre, både mentalt och fysiskt, om det finns gott om grönområden och lite luft mellan bostadshusen så att man slipper se vad grannen äter till frukost.

Golfbanan i Valla måste få vara kvar/räddas. Inte för golfen skull, men som grönyta för oss Linköpingsbor. Och den lilla yta som blev kvar i korset Östgötagatan–Sveagatan (där gamla Ullstrumpans skorsten står i dag), kunde ni inte ha låtit den ytan bli en liten grön plätt med träd, grönska och en liten damm? Nej då, så blev det inte. 

Hur det går med bygget vid Stolplyckan och ombyggnaden av Kungsbergsskolan, samt förslaget om att bygga framför Katedralskolan? 

Ni bygger sönder hela vår stad. Dessutom så byggs husen i en alldeles för modern stil som inte passar in i gamla husmiljöer. Det finns flera områden som ligger i närheten av centrum som ni kan bygga era hus på. Till exempel gamla övningsområdet söder om Garnisonen. Där finns hur mycket mark som helst, och kom inte dragande med argument som att bevara eklandskapet. Det är ju löjligt, vi har ekar i Östergötland så vi kan förse hela Europa med ekparkett och insekter.

Det finns visst också ett argument för att någon som är död för länge sedan har skänkt marken med förbehållet att den ska förbli orörd. Visst, så var det kanske för hundra år sedan, men vi lever i en annan tid nu. Det är ju fullständigt orealistiskt att låta det styra bostadsbyggandet. 

Södra delen av Rydskogen verkar mest bestå av sly, varför inte bygga där? Eller den färdigväxta tallskogen mellan golfbanan och universitetet där den gamla campingen låg, där kan ni bygga en jätteskola. Och i stället för att bygga idrottshallar i centrum kan ni väl bygga ut Arenaskolan på mark norröver. Det måste bli mycket billigare också. 

Dessutom så tar ni bort massa parkeringsmöjligheter i stan utan att ni ens frågat oss bilister vad vi tycker om det – snacka om maktmissbruk. Det skulle vara en rättighet att som stadsbo få frågan hur vi vill att Linköping ska se ut, men det verkar ni inte alls bry er om. Varför är det på det viset?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa