Gör det enkelt att parkera på kommunens p-platser

Var lite mer hänsynstagande till oss bilägare som vill ha ett enkelt betalsystem utan QR-koder, appar och mobilt bank-ID, menar insändarskribenten.

Jag har sett på Garnisonen när det står folk vid automaten och ska scanna av en QR-kod med mera – innan de är klara med alla knapptryckningar har jag hunnit med en kaffepaus, skriver en Linköpingsbo.

Jag har sett på Garnisonen när det står folk vid automaten och ska scanna av en QR-kod med mera – innan de är klara med alla knapptryckningar har jag hunnit med en kaffepaus, skriver en Linköpingsbo.

Foto: Corren arkivbild

Insändare2024-04-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Om jag inte vill parkera med app – är jag förbjuden att parkera?" (6/4):

Varför i hela fridens namn ska det vara så svårt för de som ansvarar för parkeringsautomaterna att tänka lite praktiskt i stället för att lita på IT-tekniken och utveckling? 

Vi bilägare vill ju ha ett system som är enkelt att använda när man ska parkera på kommunens p-platser. På många platser har ni tagit bort de förträffliga automaterna som man betalar med kort och kan trycka ut en biljett. Svårare än så behöver det ju inte vara. 

Varför hålla på med att knappa in REG-nummer? Visst, det blir ju enklare för parkeringsvakterna när de bara behöver skanna skylten så ser de om tiden är betald, de behöver ju inte ens gå ur sin bil. Varför kan de inte resa på sig och titta i vindrutan på biljetten som ligger där? Så var det ju för ett 10-tal år sedan. 

Och varför ska man behöva ladda ner en app för att parkera? Jag har sett på Garnisonen när det står folk vid automaten och ska scanna av en QR-kod med mera – innan de är klara med alla knapptryckningar har jag hunnit med en kaffepaus. 

Så min uppmaning till er ansvariga: Var lite mer hänsynstagande till oss bilägare som vill ha ett enkelt betalsystem utan QR-koder, appar och mobilt bank-ID. Om ni nu är så tända på ny teknik, sätt upp två automater – en för neandertalare och en för IT-folk, och se till att göra det omgående i hela stan så kan ni sänka alla p-avgifter med 50 procent. 

Det är väl inte meningen att service för kommuninvånare ska gå med vinst?