Förbjud tiggeri i hela Sverige

Nu är jag trött på att utsättas för detta varje vecka, menar insändarskribenten.
Nu är jag trött på att utsättas för detta varje vecka, menar insändarskribenten.

Ska jag inte ha möjlighet att gå och handla i lugn och ro utan att bli attackerad av tiggare i mitt eget land Sverige, menar insändarskribenten.

Insändare 3 november 2023 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dag var jag och handlade i mitt vanliga köpcenter i Linköping. När jag skall passera ingången möts jag som vanligt av en tiggare som har fått syn på min kasse med tomflaskor som jag ska panta. Han säger en lång rad ord som jag varken vill eller kan förstå. När han ser att jag ignorerar honom blir han ännu högljuddare.

Denna scen utspelar sig varje vecka när jag skall panta och handla mat. Nu är jag trött på att utsättas för detta varje vecka. Ska jag inte ha möjlighet att gå och handla i lugn och ro utan att bli attackerad av tiggare i mitt eget land Sverige. Landet som har ett högt välstånd och ett gott socialt skyddsnät. Landet som vi har byggt upp till att vara ett av de bästa länder i världen.

Jag tycker att varje land får ta hand om sina egna medborgare. Nu när vi har en sådan handlingskraftig regering så borde de även ta itu med denna fråga. Förbjud tiggeriet i hela landet. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa