Chocken – dubbelt så dyrt att bada i sommar

Sommarkortet slutade utan förvarning att säljas förra veckan. Förklara varför, skriver en Linköpingsbo.

Informera först och bestäm ett sista datum, skriver en besviken Linköpingsbo.

Informera först och bestäm ett sista datum, skriver en besviken Linköpingsbo.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2023-06-10 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra veckan frågade jag om sommarkort till mina barnbarn, jättebra 430 kronor. Familjen blir glad. Nu ska här badas för rimlig penning under sommaren. Döm om min förvåning när jag och barnbarnen får höra att sommarkorten inte säljs längre. Hallå, det är sommar nu.

Enligt uppgift har kommunen och Medley Linköping kommit överens om att utan förvarning sälja sista kortet förra veckan! Här saknas information! Jag trodde att hälsa och simning skulle vara något att främja, men penningen segrar. Nu är det dubbelt så dyrt. Förklara varför? 

Hur kan de som köpte sommarkort i god tid före sommarlov, förra veckan, få gynnsamma villkor och vi som kommer denna vecka få ett så chockerande beslut! Informera först och bestäm ett sista datum!

Jag är så besviken! Gör om, gör rätt!

Birgitta Melin Trinks

Svar från Medley:

Vi beklagar att det blivit felaktig information om sommarkortet. För den nya simhallen Tinnerbäcksbadet finns inget speciellt sommarkort, utan vanliga entréavgifter gäller med de olika rabattkort som kommunen beslutat. Exempelvis finns det 12-kort, där du som badgäst går in 12 gånger till priset av 10. Vi har i dialogen, med vår uppdragsgivare Linköpings kommun, tyvärr missat att stämma av sommarerbjudandet. Eftersom sommarerbjudandet innebär ändrade avgifter kräver det ett nämndbeslut av kommunen. 

Däremot finns det ett sommarkort/säsongskort för utebadet Tinnis, där exempelvis barn och ungdomar 3–17 år kan simma hur mycket de önskar för 400 kronor.

Martin Lind, regionchef Medley