Linköping borde släcka varannan gatlykta

Nu måste vi alla hjälpas åt, det finns mycket el att spara och då samtidigt spara pengar. Släck varannan gatlykta, föreslår insändarskribenten.

Nu måste vi alla hjälpas åt, det finns mycket el att spara och då samtidigt spara pengar. Släck varannan gatlykta, föreslår insändarskribenten.

Foto: Axel Lundström

Insändare2022-10-07 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är det hög tid att spara på vår el. Som det verkar nu så är det mest privatpersoner som försöker spara på sin elförbrukning om man tittar runt om i vårt samhälle. Främst kanske för det höga elpriset. Nu måste vi alla hjälpas åt, det finns mycket el att spara och då samtidigt spara pengar. 

Om det fungerar i praktiken så borde Linköpings kommun släcka ner varannan gatlykta. Man måste dock fortfarande prioritera cykel- och gångvägar. Affärer behöver säkert inte ha så mycket nattlampor på som det ser ut, andra företag kan också säkerligen släcka ner en hel del lampor när de har stängt för dagen, så även datorerna som inte på grund av arbete måste vara igång. 

Kommunen borde uppmuntra bostadsrättsföreningar, hyresbolag och privatpersoner att dra sitt strå till stacken och så fort som möjligt göra vad de kan. Det finns mycket el att spara på många områden runt om oss och om vi alla gör vad vi kan och inte förlitar eller kräver att det kan andra göra. Som villaägare gör vi vad vi kan.

Att spara el är att tillfälligt spara pengar, om elförbrukningen sjunker så blir det mer el tillgängligt och priserna går troligtvis ner.