LHC-supportrar hånade HV-fansen – visade bilder på Stefan Liv

Det kommer nog att dröja innan jag går på match igen. Hur kan detta tillåtas, skriver en LHC-supporter efter lördagens match mellan LHC och HV71.

Flaggan med P-skylten som hölls upp i LHC-klacken fick HV71-supportrarna att reagera starkt, kunde Corren rapportera om i lördags.

Flaggan med P-skylten som hölls upp i LHC-klacken fick HV71-supportrarna att reagera starkt, kunde Corren rapportera om i lördags.

Foto: Carl Holmqvist/Corren arkiv

Insändare2024-10-01 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag känner att det gick alldeles för långt i helgen. Jag håller på LHC och går på match någon gång ibland. I lördags hade jag köpt ståplats och stod ganska långt till höger på läktaren. Vinsten var väl bra, men jag gick ifrån arenan med en riktigt dålig känsla. 

Jag älskar högt ljud, engagerade supportrar och jag kan köpa viss hets, men nu blev det ytterst dåligt. Jag känner några som kontinuerligt står på läktaren och var tvungen att få en förklaring till vissa beteenden.

Man står ju löjligt nära motståndarsupportrarna och under långa stunder fanns det ingen personal i utrymmet mellan klackarna. Jag såg vid några tillfällen att HV-supportrarna blev helt "galna" och jag fick en förklaring till detta.

Jag såg själv att några av LHC:s supportrar gjorde "gashandtagstecken" mot HV-klacken. Den förklaring jag fick är att för bara något år sedan körde en HV-supporter ihjäl sig och nu använder man det här tecknet för att håna motståndarsupportrarna. Så otroligt lågt!

Det hände också något strax nedanför mig med ett antal helt svartklädda LHC-supportrar som gjorde HV-supportrarna mycket upprörda. Den förklaring jag nu fick gick över alla gränser enligt min mening och även flera runt mig. Man står ju så nära varandra. En eller flera LHC-supportrar hade tagit fram bilder på Stefan Liv (ishockeymålvakt från Jönköping som omkom i en flygkrasch 2011, reds anm.) på sina mobiler och höll upp som ett hån mot HV-klacken. Helt otroligt! 

Det måste finnas övervakningsfilmer i hallen som ni i LHC kan titta på och sortera bort dessa individer. Det är ju inte direkt otydligt det som händer.

Jag blev också lite nyfiken på vad banderollen "P Baggen" betydde och som var uppe nästan hela matchen. En förklaring till den var att förra säsongen när ett antal HV-supportrar kom till Linköping lite tidigare för att äta skulle de parkera i P-huset Baggen. Då hade ett antal maskerade personer dykt upp i P-huset och "slagit sönder" HV-supportrarnas bilar och "slagit ner" några av deras supportrar.

Det kommer nog att dröja innan jag går på match igen. Hur kan detta tillåtas? Jag fattar om man inte gör något där och då med risk för skador på andra besökare, men hur svårt kan det vara att använda övervakningsfilmerna och börja sortera?

Fotnot. LHC:s klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar avböjer att kommentera insändaren.