Lätt att tappa bort sig i moderniteter

Om du är rädd för att du inte orkar med att vara närvarade, säg det då. Om du är rädd för blod, säg det då, menar insändarskribenten.

Insändarskribenten anser att frågan inte var värd att besvara från klinikens sida.

Insändarskribenten anser att frågan inte var värd att besvara från klinikens sida.

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2023-03-01 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Ge partnern chans att delta vid förlossningen via Teams" (21/2):

Ja, du moderna pappa har blivit fartblind. Att vara med vid sitt barns födelse via Teams för att man arbetar någon annanstans i Sverige (!), låter inte speciellt engagerat för den kvinna som ska föda ditt barn. När hon behöver din närvaro, din delaktighet, din hand, din klapp på pannan i sina våndor och smärtor, då ska du sitta på ditt hotellrum någonstans i Sverige (!) och titta på!

Om du är rädd för att du inte orkar med att vara närvarade, säg det då. Om du är rädd för blod, säg det då. Men var inte med via länk! Det är ett hån mot kvinnan som i kanske 10–15 timmar kämpar med svår smärta, men sedan är lycklig över ett nytt litet människobarn, ett barn som hon burit i nio månader och som hon fått kämpa för att få. Så dyrbart det blir!

Är det pengarna/lönen du missar om du tar ledigt för att stå vid din partners sida, som gör att du vill gömma dig bakom Teams? Jag förstår att pappan inte fick något svar från kliniken. Frågan var inte värd att svara på.

Hoppas för den lilla nyfödda krabatens skull att denna pappa ändå sedan vill vara en riktig pappa, som tar ansvar och förstår hur oändligt viktig en pappa är för en liten person under ständig och snabb utveckling.

En sorglig insändare från en "modern pappa"/(modern pappas vän). Det är lätt att tappa bort sig i alla moderniteter, men i detta fall krävs klarsyn.