Låt Linköping bli säkrast

Insändare 5 augusti 2022 10:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Håkan" i kort sagt om Ålerydsrondellen den 4/8.

Jag bor cirka 250 meter från denna rondell. Åker väldigt ofta i just nämnda rondell och blir aldrig förvånad när jag sitter hemma och hör sirener som tystnar borta vid rondellen. Som vanligt när man ritar på en rondell har gångare och cyklister rak väg in i rondellen... Vilket också medför att dom kan cykla med oförändrad hastighet in och genom rondellen. Och med dagens cyklar och sparkcyklar som får elektrisk hjälp kommer dom ofta upp i högre hastigheter än förr.
Kanske dags att man börjar tänka på att försöka sänka hastigheten på korsande trafikanter?
Man gör ofta åtgärder för att bilarna ska sänka hastigheten vid överfarter och dylikt. Nu måste vi nog kolla om vi behöver göra likadant för cyklister?

För hur man än vänder och vrider på det är det ju bägges ansvar att se till så man korsar denna plats säkert. Tips är ju att man helst ska ha någon slags ögonkontakt med bilen....då vet du om att den har sett dig. För bilar är hårda och cyklister mjuka. Oavsett hur rätt du har så gör det nog ont att bli påkörd av en bil.

Stadens politiker slår sig gärna för bröstet och vill säga att vi är en cykelstad. Gör det gärna till den säkraste cykelstaden i er iver att bygga den.
 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa