Låt alla unga åka gratis i sommar

Insändare 2 juni 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sommaren är till för att ha det kul utan att behöva tänka på skolan. Mycket i dag kostar pengar. Speciellt att göra roliga saker som att resa, vilket många inte har råd till. Det leder till att många ungdomar ligger hemma medan man ser sina vänner hitta på något kul varje dag under sommaren. Skulle det då inte vara skönt med gratis busskort till alla ungdomar?

Jag bor i en liten håla utanför stan. Jag får busskort en stor del av året, men den del av året man så gärna vill ha ett busskort, nej, då får man inget. Hur många gånger ska jag behöva ta upp att alla ungdomar pallar inte att vara kvar i den håla vi har varit i hela våra liv. Tydligen inte tillräckligt många gånger.

Alla föräldrar tjatar på oss ungdomar att vi måste gå ut och röra på oss, men hur kul är det när man bor på en liten ort där alla känner alla. Vi måste ut och upptäcka nya saker och träffa nytt folk. 

 

Jag tycker egentligen att alla Sveriges kommuner borde ta tag i att fixa gratis busskort till oss ungdomar. Om Stockholm klarar av att fixa det, fixar även resten av Sverige det. Det borde vara obligatoriskt, tycker jag. Att alla ungdomar i Sverige ska få ha det kul i sommar och upptäcka nya saker som man kanske annars inte hade haft tillgång till. 

Ja, jag vet att många föräldrar inte har ekonomin till att göra vissa saker, så därför vill jag att kommunerna i Sverige ska ta ansvar för att alla ungdomar ska få ha tillgång till gratis busskort över sommaren. Jag tycker att vi ungdomar är värd att hitta på roliga saker under sommaren utan att tänka på någon speciell kostnad.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa