Lärare flyr skolan: "När ska ni inse allvaret?"

Flera personal och föräldrar har uttryckt sin oro och de har lyft problemen både med rektorerna och kommunen, men utan gehör. Hur är det möjligt, frågar sig insändarskribenten.

Insändarskribenten slår larm om två skolor i Sturefors där trygga elever blir oroliga och som vid ett flertal tillfällen får börja om med ny personal som de ska bygga relationer med.

Insändarskribenten slår larm om två skolor i Sturefors där trygga elever blir oroliga och som vid ett flertal tillfällen får börja om med ny personal som de ska bygga relationer med.

Foto: Jessica Gow/ TT

Insändare2024-09-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Media skriver ofta om hur läget är i Linköpings förskolor. Men hur är egentligen läget i Linköpings skolor?

Ett exempel är skolorna i Sturefors. Där har minst 8 personal slutat under vårterminen -24. Vad hände?

Två skolor som har präglats av trivsel, glädje, trygghet och stabil personal, har nu bytts ut mot en arbetsmiljö där personalen har svårt att finna glädje och som saknar stöttning i sitt dagliga arbete. 

Två skolor där trygga elever blir oroliga och som vid ett flertal tillfällen får börja om med ny personal som de ska bygga relationer med. Två skolor där rektorerna kör sitt eget race. Rektorer som inte lyssnar och stöttar sin personal och som hellre lyssnar på de föräldrar som klagar och har åsikter på lärarnas undervisning.

Rektorer som lägger över ansvaret på att försöka lösa omöjliga arbetsförhållanden på personalen, vilket leder till oroligheter i personalgruppen och en ohållbar arbetsmiljö.

Flera personal och föräldrar har uttryckt sin oro och de har lyft problemen både med rektorerna och kommunen, men utan gehör. Hur är det möjligt? Hur länge ska detta få pågå innan någon lyssnar och inser allvaret?

Kommunen har anställt en tredje rektor till skolorna, men hur kan man tro att det är lösningen när personalen inte stannar kvar?

"Var rädd om skolornas fantastiska personal"

Svar från Linköpings kommun:

Alla skolor i Linköpings kommun jobbar hela tiden för att skapa en bra arbetsmiljö för elever och medarbetare. Det finns ett systematiskt arbetsmiljöarbete som följs upp kontinuerligt där både elever och medarbetare involveras. 

Det är jätteviktigt för oss att alla känner sig sedda och lyssnade på. 

Våra rektorer är måna om att skapa bra förutsättningar för alla medarbetare. Att stärka ledningsorganisationen, och till exempel bemanna upp med fler biträdande rektorer, handlar om att skapa en bra arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi vill skapa ett nära och tillgängligt stöd av närmaste chef. 

För att kunna bemöta synpunkter kring den enskilda skolan, kan du vända dig direkt till oss. 

Lina Rahm, områdeschef sydost grundskola
Jenny Linde, stf avdelningschef grundskola