Håll koll på vägen i stället för mobilen

Det är inte konstigt att det händer olyckor dagligen på vägarna då väldigt många prioritererar annat än att försöka ha koll på vägen och sina medtrafikanter, menar insändarskribenten.

Många verkar tro att de är ensamma på vägen, menar insändarskribenten.

Många verkar tro att de är ensamma på vägen, menar insändarskribenten.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2022-11-24 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag åker rätt ofta på E4:an mellan Mantorp och Norrköping. Jag blir ofta påmind om hur korkade många trafikanter är. Långtradare från olika länder och Sverige inklusive, som far mellan vägrenen och mittfältet. När man till sist vågar sig på att åka förbi så sitter chauffören med en mobil i näven och samtalar eller fipplar med den på annat vis. En del håller på med en Ipad eller något annat vid sidan om sig. Det verkar som om de tror att de är ensamma på vägen och absolut inte har koll på hur fort det egentligen går att förflytta sig en meter i sidled. Likaså gäller många bilförare. Det är ett mobilförbud i Sverige och då blir det inte mera lagligt för att du sitter med mobilen en liten bit ifrån örat. Måste du prata så använd lurar. 

Det är inte konstigt att det händer olyckor dagligen på vägarna då väldigt många prioritererar annat än att försöka ha koll på vägen och sina medtrafikanter. Du riskerar inte bara dig själv utan dina medtrafikanter och de du eventuellt har med dig i bilen.

Att man inte ska köra med alkohol i kroppen ska jag väl inte ens behöva skriva, men tyvärr så är det så många fler än man tror som gör det dagligen. Skrämmande!