Kunglig service på Universitetssjukhuset

Inskrevs på akutmottagningen, Universitetssjukhuset i Linköping, i mitten av augusti. Blev i min ringrostighet väl mottagen.

Världslig sett så har Sverige en extraordinär sjukvård, skriver insändarskribenten.

Världslig sett så har Sverige en extraordinär sjukvård, skriver insändarskribenten.

Foto: Mikael Svensson

Insändare2021-08-25 13:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Lunginflammation misstänktes och jag fick febernedsättande tabletter. På kvällen blev jag flyttad till MAVA. 

Min matlust som varit helt borta, började nu så smått återvända. Blev på sena kvällen tillfrågad om jag ville ha något att äta, förslag på olika rätter, tackade ja och nu smakade det. 

Prover togs, lunginflammation fastslagen. Antibiotika medelst dropp och sprutor sattes igång. Ett dygn senare mådde jag betydligt bättre. I det exklusiva rummet med den dyrbara utrustningen slog det mig att endast detta rum kostat mycket rikligt med pengar.

Här ligger jag som sköts om av hjärtligt varm och kunnig personal med tillgång till specialutrustning för att nå precision. Hur god service har en kung, eller en gäst på dyrt exklusivt hotellrum? Otvetydigt svarar jag, den servicen jag har är oslagbar. 

Nu är det så att alla i Sverige har tillgång till detta, oavsett plånbok. Världslig sett så har Sverige en extraordinär sjukvård. Vill tacka alla som gör detta möjligt och främst går tacksamheten till personalen som jag önskar mänskligare scheman och skäligt betalt. 

Det ansvaret har vi röstberättigade, ingen annan. Utan villighet från oss skattebetalare havererar det hela på Mammons altare.