Korta köerna – utöka tiderna för drop in

En utökning av tiden borde innebÀra kortare köbildning och snabbare vaccinationer, menar insÀndarskribenten.

STOCKHOLM 20220103
Drop-in-vaccination mot covid-19 pÄ Medborgarplatsen i Stockholm.
Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040

STOCKHOLM 20220103 Drop-in-vaccination mot covid-19 pÄ Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040

Foto: Anders Wiklund/TT

InsÀndare2023-11-21 05:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Nu har jag fÄtt min vaccination bÄde för influensa och covid-19 pÄ drop in i Lambohov. Visserligen tog det cirka 1,5 timme i kö, men den var till stora delar ordnad inomhus och stolar fanns att sitta pÄ. Personalen hade ett gediget arbete att vaccinera alla, men gjorde detta med bravur och gott humör. Det ska de ha stort tack för. Det var ocksÄ god stÀmning i kön med trevliga mÀnniskor att prata med. Vi hade ju gott om tid att göra detta.

TyvÀrr var det vissa personer som mÄste vÀnda eftersom de inte orkade att stÄ i kö sÄ lÀnge. Regionen kanske dÄ till kommande vaccinationer bör tÀnka pÄ att utöka öppettiderna för drop In frÄn nuvarande 1,5 timme. En utökning av tiden borde innebÀra kortare köbildning och snabbare vaccinationer.

Vidare kanske det inte Àr sÄ lyckat att i princip utesluta yngre personer Àn 80 Är att kunna tidsboka vaccinationen pÄ sin vÄrdcentral. SÄdan tidsbokning gÀller enligt regionens riktlinjer nÀmligen frÀmst för de som fyllt 80 Är. Yngre personer Àn 80 Är Àr sÄledes nu endast hÀnvisade till drop in-tiderna pÄ sin vÄrdcentral eller att vÀlja vaccinationsenheten pÄ Saab arena, vilket alla inte har sÄ lÀtt för att gör

TyvÀrr var det vissa personer som mÄste vÀnda eftersom de inte orkade att stÄ i kö sÄ lÀnge, konstaterar insÀndarskribenten.
TyvÀrr var det vissa personer som mÄste vÀnda eftersom de inte orkade att stÄ i kö sÄ lÀnge, konstaterar insÀndarskribenten.