Kommunen vill skapa fler laddplatser

Utgångspunkten är att den anställde ska betala för elen till sitt fordon, även vid kommunhuset – varför betalningssystemet just nu utformas för detta, skriver stabschef vid Åtvidabergs kommun.

Insändare2021-10-28 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Erbjud inte gratis laddning av elbilar" (25/10):

I Corren skriver "Kör bensinbil så lite som möjligt" om kommunens laddstolpe. Laddstolpen är i dagsläget endast till för besökare till kommunhuset och Åtvidabergs centrum. För kommunens egen personal är det inte tillåtet att stå där och ladda under arbetstid.

Kommunens uppfattning är att det ska vara möjligt att köra elbil till och från arbetet, därför jobbar vi med att skapa ytterligare laddplatser både vid kommunhuset och exempelvis vid Facetten, men i förlängningen även vid andra större kommunala arbetsplatser. Utgångspunkten är att den anställde ska betala för elen till sitt fordon, även vid kommunhuset – varför betalningssystemet just nu utformas för detta.

Kommunen samarbetar även med andra privata entreprenörer för att säkerställa fler laddplatser i hela kommunen i ambitionen att tillskapa bättre förutsättningar för hållbart resande.