Kommunen svarar: Några parkeringsplatser kommer försvinna

En ny in- och utfart till parkeringen vid nya Vasahallen innebär att några parkeringsplater kommer att försvinna på båda sidor om Kristinagatan, skriver Johan Svensson, enhetschef, stadsmiljöavdelningen.

Precis som du skriver så har vägmärket tagits ner i samband med byggnationen av nya Vasahallen, skriver Johan Svensson, enhetschef på stadsmiljöavdelningen.

Precis som du skriver så har vägmärket tagits ner i samband med byggnationen av nya Vasahallen, skriver Johan Svensson, enhetschef på stadsmiljöavdelningen.

Foto: Läsarbild

Insändare2024-08-29 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Ständig kamp att hitta parkeringsplats i Vasastan" (19/8):

Tack för din fråga! Vi beklagar att ett svar har dröjt och vi ska se över våra rutiner kring detta. 

Precis som du skriver så har vägmärket tagits ner i samband med byggnationen av nya Vasahallen. Tekniska verken behövde gräva upp stora delar av gatan vilket innebar att de tillfälligt behövde sätta förbud mot att stanna eller parkera på den sträcka där det annars är tillåten parkering. Efter det har platsen inte återställts, vilket vi förstår skapar frågor kring vad som gäller.

De flesta platser där det tidigare var besöks- och boendeparkering kommer fortsatt att finnas kvar. Men i och med att det har gjorts förändringar på platsen som exempelvis en ny in- och utfart till parkeringen vid nya Vasahallen kommer några parkeringsplatser att försvinna på båda sidor om Kristinagatan. Nya vägmärken kommer att sättas upp på platsen.