Brister i arbetsmiljön för både skola och omsorg

Vi måste bli fler personal och sänka antalet barn och elever i grupperna, menar insändarskribenten.
Vi måste bli fler personal och sänka antalet barn och elever i grupperna, menar insändarskribenten.

Våra rektorer och chefer håller sig ibland långt ifrån verksamheterna för jag tror inte de orkar ta till sig allt längre, skriver personal inom förskola och skola.

Insändare 14 december 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har jobbat i både förskola och skola. Fantastiskt att möta alla barn och elever. Jag har jobbat sedan 80-talet och en del har blivit bättre – förskolan har fått läroplaner och stärkt sin del i det livslånga lärandet. Men tyvärr är det fortfarande så att det är stabila, trygga vuxna som jobbar övertid och är närvarande som har och får störst betydelse. Vi ser att personal blir flyttade i området där man jobbar och även själva byter till andra förskolor i hopp att det blir bättre där – samma även inom skolan.

Insändare på insändare handlar om vår offentliga framtid för förskola, skola, äldreomsorg och sjukvård och det som är gemensamt är vår arbetsmiljö. I dag är det bara ord, fina dokument och lite OSA på det. 

Vi måste bli fler personal och sänka antalet barn och elever i grupperna. Våra rektorer och chefer håller sig ibland långt ifrån verksamheterna för jag tror inte de orkar ta till sig allt längre. 

Kära politiker, ni har mycket att göra för att få och behålla personal i era verksamheter.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa