Kan en dagstidning hjälpa integrationen?

Det talas med rätta mycket om integration för nyanlända i vårt samhälle. Vad skulle vara bättre än en regelbundet kommande lokaltidning i brevlådan, frågar sig insändarskribenten.

Insändare 11 maj 2022 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Själv tycker jag att pappersutgåvor är överlägset bäst för att kunna tillgodogöra sig information. Hur ställer sig de styrande i Linköpings kommun till att bjuda invandrade på en prenumeration av Östgöta Correspondenten under ett halvår? 

Denna tidning skulle då bli en utbildning i både samhällskunskap och lokalgeografi. Artiklar skulle ge inspiration till samtal i familjen och med bekanta samt tipsa om aktiviteter i kommunen. Kanske till och med ge ett bestående samhällsengagemang. Sist men inte minst skulle en dagstidning vara till god hjälp för att utveckla språket, vilket ju är nyckeln till det mesta.

Tidningen skulle kunna ses som en premie efter avslutad SFI-undervisning. Om kommunen vill begränsa kostnaderna kan tilldelningen minska till kanske bara ett par gånger i veckan.

Vill tro att en prenumeration på en lokal dagstidning skulle vara en bra investering av skattepengar som på sikt skulle ge bra utdelning.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa