Jag vill läsa om matchen i morgondagens tidning

Ska vi läsa om vad som hänt i går kväll först två dagar senare, frågar sig två insändarskribenter. Correns chefredaktör Christer Kustvik svarar på läsarnas frågor.

Insändare 1 februari 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej Corren, tack för en bra tidning. Lite smolk i bägaren finns det dock. Det jag, och säkert andra, reagerar över är rapporteringen av sportens resultat. 

Torsdagen den 26 januari vann LHC en historisk match mot Växjö. Att få läsa om det i papperstidningen två dagar senare när LHC spelar ytterligare en match på lördagen. Det är ju dagen efter jag och andra vill ta del av denna insats, och glädjas åt att laget gjort sin bästa defensiva insats för säsongen. 

Eller som Jörgen Jönsson, Växjös coach, i intervjun efter matchen sa att LHC krigade till sig segern med en 100-procentig målvakt som räddade alla 47 skott på mål. Det är sådant som jag och andra vill läsa om i tidningen dagen efter, inte några dagar senare. 

Gör om gör rätt, Corren. 

Christer

 

Är en trogen prenumerant sedan urtiden. Jag har varit nöjd med er papperstidning som jag läst med nöje om det senaste som hänt inom närområdet. Men vad har hänt nu? Ska jag läsa om vad som hänt i går kväll först två dagar senare? Hur tänkte ni som ska vara nyhetsförmedlare när vissa nyheter ni skriver om är gamla? Ni säger att ni värnar om prenumeranter på papperstidningen, men det verkar inte stämma.

Jag befarar att många prenumeranter liksom jag kommer att överge er nu. Alla har ju inte möjlighet att läsa den digitala tidningen för nyheter. Och går antalet prenumeranter ner så har ni ju anledning att lägga ner papperstidningen, vilket jag tror var anledningen från början när ni bestämde er för tidigareläggning.
Bengt

 

Svar från Corren:

Hej Christer och Bengt. Som vi berättat tidigare så har vi flyttat tryckstarten till tre timmar tidigare, från klockan 23 till klockan 20, och det har vi gjort av ekonomiska skäl. Det är en nödvändig besparing för oss i tider när kostnader för papper, el och transport rusar.

Förändringen, att trycka på kvällen i stället för natten, sparar oss många miljoner kronor, främst i personalkostnader. Besparingar som vi hade behövt hitta någon annanstans om vi inte gjort detta, för spara är vi tvungna att göra. Vi som andra bolag måste säkra att vi har en ekonomi i balans för att vara hållbara på sikt. Förändringen berör framför allt kvällsmatcher, som exempelvis LHC och LFC, och där har vi en fyllig bevakning på Corren.se före, under och efter matcherna. Jag förstår att det saknas i papperstidningen dagen efter match, men vår bedömning är ändå att det här är en nödvändig förändring. Jag tar självklart med mig era åsikter och de blir, precis som andra prenumeranters reaktioner, en del av den utvärdering vi gör av detta.

Christer Kustvik, chefredaktör


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa