Jag skäms över att vara Motalabo

Hur ska man locka turister till stan när man behandlar dem så här, skriver en Motalabo.
Hur ska man locka turister till stan när man behandlar dem så här, skriver en Motalabo.

Lappa dem som står fel och hindrar utryckningsfordon, men måste man vara så här stelbent, frågar sig insändarskribenten.

Insändare 23 juni 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har en vän som startat i Vätternrundan i 39 år. Utanför oss finns ett stort gräsområde. Det används bara när snöröjaren kommer (varning, du kan få böter). Där står man inte i vägen för någon, ingen brandrisk. Däremot står det många bilar på gatan. Lagligt parkerade, men det blir trångt. 

Men vad hände. Min vän fick 800 kronor i böter för att han ställt sin husbil där. Hur ska man locka turister till stan när man behandlar dem så här? Det är många som behöver dessa inkomster som affärer, restauranger med flera. Lappa dem som står fel och hindrar utryckningsfordon med mera, men måste man vara så här stelbent? 

Det sägs att det finns lediga platser. Konstigt att inte våra cyklister vet det. Har ni informerat dem om detta? Jag är rädd för att det inte blir någon runda nummer 40 för vår vän. Gör om och gör rätt till nästa år. Det kan väl bli tillfälliga parkering på dessa grönytor. Jag tror att det är svårt att arrangera Vätternrundan om ni beter er så här. Är det så ni vill ha det Motala kommun?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa