Grundlagsskyddad rättighet in absurdum

Det är en grundlagsskyddad fri- och rättighet att få uttrycka sina åsikter, så det har jag ju rätt till. Eller?

Insändare2022-05-17 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag ska ansöka om tillstånd för att få ordna ett bokbål på torget. Jag planerar att bränna en massa skolböcker för att uttrycka mina åsikter om att det kan vara så mycket stress och press på skolelever. Det är ju en grundlagsskyddad fri- och rättighet att få uttrycka sina åsikter, så det har jag ju rätt till. Eller?

Jag ska ansöka om tillstånd för att få demonstrera mot kyrkans övergrepp och maktmissbruk genom tiderna, genom att ställa mig och urinera på domkyrkan. Det är ju en grundlagsskyddad fri- och rättighet att få demonstrera och visa min åsikt, så det borde ju gå. Eller?

Jag ska ansöka om tillstånd för att få lov att bränna den svenska flaggan mitt på torget för att jag vill uttrycka mina åsikter kring vissa formuleringar i de svenska lagarna. Det är ju en grundlagsskyddad fri- och rättighet att få uttrycka vad jag känner och tycker, så det borde inte vara några problem. Eller?

Jag ska ansöka om tillstånd för att tåga genom stan med hakkors för att visa mina sympatier med nazisterna. Det är ju en grundlagsskyddad fri- och rättighet att få yttra sig. 

Men nu har jag nog ändå gått för långt. Eller? Det sistnämnda är ju trots allt hets mot folkgrupp. Punkt.