Jag är trött på alla dessa 2+1-vägar

Snart finns det inte en vanlig väg att köra på. Allt byggs om till 2+1-väg, menar insändarskribenten.
Snart finns det inte en vanlig väg att köra på. Allt byggs om till 2+1-väg, menar insändarskribenten.

Arbetsfordon kan köra tidigt på morgonen eller senare på kvällen. Inte i rusningstrafik som det görs nu, menar insändarskribenten.

Insändare 22 juni 2023 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När nya Ljungsbrovägen byggdes var det meningen att den skulle fortsätta rakt fram över Motala ström, upp i skogen och ha kommit ut på Norrköpingsvägen som går mot Finspång. Beklagligt att inte den sträckan blev byggd, för då hade vi sluppit all tung trafik.

Rondell vid Vreta kloster kyrka? Folk behöver väl inte stressa så förskräckligt, det fungerar som det är.

Arbetsfordon kan ju köra tidigt på morgonen eller senare på kvällen. Inte i rusningstrafik som det görs nu, 7–8.30 och 15–17 bör inte arbetsfordonen trafikera Vreta kloster–Linköping.

Jag betackar mig för 2+1-väg mellan Linköping och Berg. Förstör inte en väg till. Alla dessa 2+1-vägar. Finns snart inte en vanlig väg att köra på. 

Ta vägen till Kisa! Kör det en traktor där som inte har vett att gå åt sidan och släppa om vid någon busshållplats, så är du där du är, eftersom det inte går att köra om. När tvåvägsfilen kommer är det så långa köer att ligger du långt bak hinner du inte köra om. Har du otur får du ligga bakom det här långsamtgående fordonet ända till Rimforsa. Det har hänt mig två gånger. 

Alla bra omkörningsställen som fanns innan byggs bort till just 2+1.Ta bara motortrafikleden från Tift till Gullberg/Fornåsakorset.

Ni får ursäkta, men jag är så trött på de här 2+1-vägarna.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa