Jag är stolt över Sverige och Malmö

Nu är Eurovision slut för denna gång. Jag känner enorm stolthet över vårt land som lyckades klara av alla de insatser som behövdes för att ge alla deltagare i olika aktiviteter ett säkert och innehållsrikt Malmö.

Jag ser oss som en förebild för alla andra länder, menar insändarskribenten.

Jag ser oss som en förebild för alla andra länder, menar insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2024-05-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Överallt förenades människor utifrån intressen. Människor från mängder av olika länder och från olika etiska grupper. Inne på Eurovisionsarenan förenades alla med hjälp av intresse för musik och fest. Många skapade nya vän kontakter och man träffades över landsgränser. Alla hejade på just sina favoriter och samsades med grannen som höll på sin idol. 

Ute på gatorna demonstrerade tusentals personer kring kriget i Gaza. Grupper som var Palestinavänner och grupper som var Israelvänliga. Alla på samma dag i närheten av varandra. Alla fick komma till tals. Vårt land och vår poliskår gjorde det möjligt att ge alla utrymme att visa sina sympatier. 

Jag ser oss som en förebild för alla andra länder som nu kan se att det går att få det att fungera med olika åsikter och intressen tillsammans på samma plats. 

En stor eloge till alla deltagare, till polisens arbete och Malmö stads insatser. Detta är för mig demokrati i sin finaste skepnad.