Jag är 37 år och förbrukad – det här var min enda chans

Som det ser ut nu kan jag inte göra annat än att fortsätta sitta hemma och fortsätta ha socialbidrag, därför att socialen säger att man måste ha CSN-ersättning om man ska studera, menar insändarskribenten.
Som det ser ut nu kan jag inte göra annat än att fortsätta sitta hemma och fortsätta ha socialbidrag, därför att socialen säger att man måste ha CSN-ersättning om man ska studera, menar insändarskribenten.

Som 37-åring är jag förbrukad i detta myndighetsland där jag inte har fler möjligheter. Jag kommer inte längre därför att myndigheterna säger det, menar insändarskribenten.

Insändare 15 november 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter en arbetslöshet på mer än ett år erbjuder Arbetsförmedlingen äntligen något användbart, en vårdbiträdesutbildning på ett år som jag dessutom fick gå. 

Efter bara två veckor visade det sig att jag inte kommer att få någon ersättning på över 100 dagar därför att Arbetsförmedlingens system ser ut så. Jag kan heller inte läsa någon annanstans då jag inte kan få fler CSN-veckor på Komvux-nivå för att jag läste upp mina betyg, och jag är inte behörig att läsa på högskola. Så detta var min enda chans. 

Som det ser ut nu kan jag inte göra annat än att fortsätta sitta hemma och fortsätta ha socialbidrag, därför att socialen säger att man måste ha CSN-ersättning om man ska studera. 

De jobb jag har sökt och velat ha har haft manuella bilar. Själv körde jag upp med automat i maj i år och hoppades att det skulle räcka. Jag har försökt med tre uppkörningar med manuell bil och kuggat varje gång. Och utan en färdig utbildning blir jag nekad alla jobb, även om de inte kräver något ifrån arbetssökaren. 

Enligt Arbetsförmedlingen får jag skylla mig själv. Allting är mitt fel då jag inte har följt deras regler. Jag har bara inte orkat aktivitetsrapportera då jag har varit tvungen att hitta en ork och en mening att fortsätta leva. Trodde bara inte att mitt liv skulle ta slut här på grund av det. Som 37-åring är jag förbrukad i detta myndighetsland där jag inte har fler möjligheter. Jag kommer inte längre därför att myndigheterna säger det. Och något jobb är jag inte heller hoppfull om att få. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa