Islamism är ett hot mot vårt sätt att leva

Är islam förenlig med västerländska värderingar – världen i dag, frågar sig insändarskribenten.

Insändare 1 juli 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En googling på ovanstående fråga ger flera intressanta träffar, bland annat en från valborgsmässoafton med en videointervju med före detta muslimen Omid Pasbakhsh, lärare och författare till boken ”Islam och kristen tro” och medförfattare till rapporten ”Islamiska värderingar kontra västerländska värderingar: Utmaningar för integration och mänskliga rättigheter”.

Ämnet har blivit synnerligen hett efter påskhelgens upplopp liksom frågan om yttrandefrihet i Sverige.

Välgörande att Rasmus Paludan förde upp frågan på bordet. Alternativet hade varit att islamismen i Sverige i lugn och ro bubblat under ytan och växt sig allt starkare. Islamism är ett allvarligt hot mot vårt sätt att leva. Det rör sig om extrema grupperingar som vill skapa parallella samhällsstrukturer och egna rättsordningar, i strid mot demokrati och västerländska värderingar. Det öppna samhället måste till varje pris försvaras!

 

Hemvända IS-krigare och utsläppta fångar från svenska fängelser riskerar att framöver förstärka och organisera den våldsbejakande islamismen. Enligt Säpo har antalet extrema islamister ökat och uppgår nu till cirka 2 000 personer.

För att förebygga och lösa problem måste man se verkligheten som den är och inte som man hoppas att den vore. Gud bevare oss för framtida konstateranden typ ”Vi såg den inte komma”. Skrämmande är också att organisationer med kopplingar till den våldsbejakande islamistiska miljön erhåller/mottar offentliga medel från svenska myndigheter.

Ju fler som tar del av Omid Pasbakhsh videobudskap dess bättre. Så mycket närmare verkligheten och källinformation kan man inte komma.

Jag vet att det finns många muslimer i vårt land som arbetar och sliter och respekterar svenska värderingar. Det är smärtsamt att ni drabbas i konflikten mellan islamism och västs demokrati. Gud vare med er!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Förbud mot kusingiften glöms alltid bort

Miljöpartiet: Det stora börjar med det lilla – "Vi är inte populister"

Miljöpartiet: Det stora börjar med det lilla – "Vi är inte populister"
Samhälle

Omvändelseförsök av hbtqi-personer kartläggs

Omvändelseförsök av hbtqi-personer kartläggs

Svart, lesbisk, mor, krigare och poet – med melodiska och kraftfulla dikter tog Audre Lorde strid mot tidens orättvisor

Svart, lesbisk, mor, krigare och poet – med melodiska och kraftfulla dikter tog Audre Lorde strid mot tidens orättvisor

Debatt: SD kräver transparens kring moskébyggen

SD kräver transparens kring moskébyggen
Visa fler