Inget i att vara full imponerar

Insändare 27 december 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varje måndag morgon när jag sitter på bussen åker ett flertal gymnasieungdomar på samma buss. De flesta sitter tysta och försöker nog likt många andra att vakna till. Fast ofta hörs ungdomar sitta och berätta om hur kul de haft i helgen samt hur fulla de var. Samtidigt kommer de inte ihåg allt de gjort. Jag har god lust att fråga hur de minns att de haft kul samtidigt som de påstår att de var så fulla att de inget minns. Det är säkert så (hoppas jag) att allt de säger inte ens är sant. De vill väl impa på varandra. 

Nu är det ju så att det finns inget i att vara full som imponerar. De vet inte hur de utsätter sig för fara. Både som tjej och kille finns risker. Det borde inte vara så, men nu är tyvärr samhället på det viset. Jag har själv varit ung och vet hur spriten kan locka. Fast jag vet också att man kan ha roligt utan att bli onykter och tappa både minne och omdöme. Det är värt att testa, vem vet, kanske ni upptäcker hur mycket roligare ni kan ha.

Sedan är det sättet ni får tag på spriten. Det är 20-årsgräns på Systembolaget. Ni som langar, inser ni vad konsekvensen kan bli för ungdomarna? Eller ser ni bara ett enkelt sätt att tjäna lite pengar kanske.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa