Inget firande på grund av trasig hiss

Insändare 1 juli 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En trasig hiss och ibland öppna ytterdörrar på nätterna på Härnebacken i Ljungsbro skapar otrygghet i det så kallade trygghetsboendet.

Våra vänner har inte kunnat vara med oss under midsommar på grund av en trasig hiss. På torsdag var hissen obrukbar efter klockan 15 då andakten var slut och vännerna på andra våningen skulle hem. En montör tillkallades som jobbade länge utan resultat. Till slut satte han upp en lapp med texten "Hissen trasig, men kommer att lagas så snart som möjligt". 

"Hur ska de boende nu ta sig till lägenheterna?", var vår fråga. "Räddningstjänsten", blev det korta svaret. Vår vikarierande värd hade inte befogenhet att göra detta, varför han vände sig till Vretaliden som till sist kallade på räddningstjänsten. Fem personer kom och damen i rullstol bars upp och de andra fick personlig assistans i trappan. Alla var nu helt uttröttade och ledsna. Vi är ju mellan 80 och 100 år.

I det vackra vädret har vännerna varit låsta till lägenheten och den planerade festen fick skjutas upp. Vi är mycket besvikna kaffegängstjejer för den tydligt visade nonchalansen mot äldre. Det finns väl jourtjänst?


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa