Inför vaccinpass för att kunna öppna upp

82 procent av dem som vårdades med covid-19 på intensivvårdsavdelningar i landet under augusti var ovaccinerade, enligt Svenska intensivvårdsregistret.

Vi har QR-koden i mobilen, låt den komma till nytta för mer än utlandsresor, tycker insändarskribenten.

Vi har QR-koden i mobilen, låt den komma till nytta för mer än utlandsresor, tycker insändarskribenten.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2021-09-03 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i Corren att smittskyddsläkare Britt Åkerlind är bekymrad över att smittspridningen ökar bland yngre personer.  

Och i ett pressmedelande på regionens hemsida säger hon: "Jag vill inte spekulera om varför yngre inte vaccinerar sig i samma utsträckning som äldre, men min känsla är att de tar för lätt på hotet från den här sjukdomen, och de svåra följder som den kan ge."

Många av dessa hade kunnat vara fullvaccinerade men har valt att inte ta vaccinet, precis som många av dem som nu smittas av SARS- CoV-2 (delta).

Det är alltså på grund av alla som väljer att inte vaccinera sig som kulturen, idrotten, restaurangerna och handeln får avvakta och se om de kan klara sin verksamhet. 

Det är alltså på grund av dem som väljer att inte vaccinera sig som alla vi andra får vänta på att Sverige, likt Danmark, kan öppna upp igen.

Att regeringen då inte vill införa vaccinpass som en möjlighet för att stora delar av samhället ska kunna öppna upp – det känns för mig väldigt märkligt. Vi har QR-koden i mobilen, låt den komma till nytta för mer än utlandsresor.