I vilken form går pengarna tillbaka?

Det ska bli intressant att få veta vad hyreshöjningen landar på denna gång! Det lär räcka till många korv med bröd, menar insändarskribenten.

För 20 kronor får man fyra korv med bröd, menar insändarskribenten.

För 20 kronor får man fyra korv med bröd, menar insändarskribenten.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Insändare2022-12-02 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det måste vara underbart att vara högst ansvarig för Tekniska verken. För tillhandahålla kommunens årliga uttag ur verksamheten (hundratals miljoner i år) samt för verkets kostnader är det bara att höja avgiften för kunderna, nu i form av en 12,5-procentig höjning av elnätsavgiften. Här finns ingen plats för någon feeling över att människors plånbok blir allt tunnare. För att ge sken av att det inte är någon större höjning, cirka 20 kronor för en hyresgäst, så vill jag bara påpeka att för 20 kronor får man fyra korv med bröd på Biltema, bara en sådan sak!

Näst i tur är Stångåstaden. Här är det tänkt att kommunen ska plocka ut cirka 100 miljoner ur bolaget. Det kommer bli intressant att få veta vad hyreshöjningen landar på denna gång! Det lär räcka till många korv med bröd. Ovanstående med korv ska ses med glimten i ögat, men man blir förbannad på att det är så enkelt att bara höja sina avgifter på ett sådant sätt som ingen annan kan. Att sedan kommunen menar att dessa pengar går tillbaka till kommuninvånarna, jo, det låter bra. I vilken form då? Kontanter eller kanske i form av ett presentkort att handla julskinka för lagom till jul?