I Norrköping möts man med öppna armar

Tur att det finns städer i omedelbar närhet som värdesätter musik, skriver en förälder.
Tur att det finns städer i omedelbar närhet som värdesätter musik, skriver en förälder.

I Norrköping är musik och kultur en del av värdegrunden och högt prioriterat, menar insändarskribenten.

Insändare 5 maj 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Linköpings kommun (platsen där du möter framtiden?) visar med all tydlighet att musik inte är särskilt viktigt. Tur då att det finns städer i omedelbar närhet som värdesätter det!

I Norrköping driver kommunen musikklasser sedan 1960-talet på två platser i staden: på Navestadsskolan och på Hagaskolan. Det finns ingenting som tyder på att de kommer sluta med det.

Här kommuniceras det med tydlighet och stolthet att musik och kultur är en del av värdegrunden och är högt prioriterat – en ledande kulturstad och Sveriges musikhuvudstad.

Ställ frågan till Norrköpings musikklasser hur ett barn i musikklass i Linköping som lurats på sitt skolval till sjunde klass kan hitta andra lösningar och du möts med öppna armar: Välkomna till oss i Norrköping i stället!

Du får dessutom veta att även medarbetarna i Norrköpings musikklasser verkligen är bekymrade över vad som har skett och det som nu sker hos deras kollegor på andra sidan kommungränsen.

Skolledningen på Folkungaskolan arbetar för fullt för att de närmaste dagarna kunna besluta om att lägga ner Linköpings musikklasser.

Hinner vi möta framtiden även i Linköping?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa