Hyreshöjningen kommer att resultera i tomma lokaler

Självklart har jag förståelse för att man behöver höja lokalhyran, men en hyreshöjning med 50 procent är inte motiverbart, menar insändarskribenten.

När andra kommuner jobbar aktivt med att hjälpa sina hårt drabbade företag på fötterna igen efter pandemin gör Mjölby kommun tvärtom, menar insändarskribenten.

När andra kommuner jobbar aktivt med att hjälpa sina hårt drabbade företag på fötterna igen efter pandemin gör Mjölby kommun tvärtom, menar insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg

Insändare2022-05-24 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När Mjölby kommun i flera års tid gått ut med visionen om ett levande centrum har man inte bara känt hoppfullhet utan även stolthet! Så när man då nås av nyheten att vår älskade restaurang Skånska Lasse i Galleria Kvarnen går i graven på grund av en hyreshöjning på 50 procent, blir man minst sagt både ledsen och besviken. Några dagar senare kom nästa tragiska nyhet, nu går även gallerians fik i graven och ryktet säger att fler kommer behöva gå samma väg.

Självklart har jag förståelse för att man behöver höja lokalhyran, men en hyreshöjning med 50 procent är inte motiverbart! Följden av denna enorma hyreshöjning kommer resultera i tomma lokaler i gallerian som i sin tur kommer generera i större kostnader för Mjölby kommun. När andra kommuner jobbar aktivt med att hjälpa sina hårt drabbade företag på fötterna igen efter pandemin gör Mjölby kommun tvärtom!

Galleriabolagets vd kommenterar det hela med att "de också driver ett företag". Samma person går även ut offentligt med information om hyresskulder gallerians konditori har, inte bara ett osmakligt uttalande utan även högst oprofessionellt!

Som kommuninvånare är det vi som har gett er detta hedersfyllda uppdrag att få vara folkets röst och utifrån det, med hjälp av skatteintäkter, driva och utveckla Mjölbys kommun framåt. Ironiskt nog en kommun som har legat på topp med utmärkelsen "bästa företagsklimatet i Östergötland".

Ett bra företagsklimat är grundstenarna till ett välfungerande samhälle, varför det är av största vikt att målmedvetet arbeta för att ständigt förbättra och förenkla vardagen för våra företagare i kommunen. Dessa företag står ju för de största skatteintäkterna i vår kommun, de bidrar till att Mjölbys samhälle går runt och sist men inte minst, de bidrar till er lön, så kanske de bör behandlas med lite mer ödmjukhet och respekt!