Hyckleri om äldre vita män

Jag är äldre vit man och jag måste säga att även om Demiroks omdiskuterade Twitterinlägg kanske var litet förhastat så har han rätt i sak.

Insändare2021-08-24 13:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "SD: Demiroks uttalande är förkastligt" (19/8).

Genom ett långt (nåja 74 år) och rikt liv har jag märkt att det Demirok skrev tyvärr faktiskt har ett visst berättigande. Diverse tidigare insändare bland annat från en viss politiker bekräftar detta.

Denna politiker hävdar att hans opinionssiffror visar att han har rätt, men bortser då ifrån varifrån och vilka hans anhängare är. Mestadels äldre vita män på landsbygd. Där jag för övrigt själv bor. 

Jag har under mitt arbetsliv såväl som fritidsliv märkt att ju okunnigare (läs outbildade) folk är desto lättar tar man till sig påståenden som hamras in likt rysk propaganda, oavsett om de är sanna eller ej. Källkritik har man ej hört talas om. 

Herr Dahlqvist kanske ska betänka sin egen partiledares offentliga uttalanden som inte heller de alltid varit helt genomtänkta och kanske mer felaktiga än Demiroks. 

Jag menar att man inte kan förkasta vissa etniska grupper såsom hans parti gör, för att sedan uppröras av kritik mot en grupp man själv tillhör. Detta kallas hyckleri. 

Men oavsett åsikter är de hot som riktas mot Muharrem Demirok av ondo och bör avvisas av alla normalt tänkande människor oavsett hudfärg, härkomst religiös eller politisk uppfattning.