Hur ska vi få stopp på den "Svenska räven"?

Det pratas om att stoppa dessa kriminella och vilka åtgärder som ska göras. Men ingen pratar om elefanten i rummet, konsumenten, den ”Svenska räven”. Den ”vanlige” svensken som köper knarket, menar insändarskribenten.

De som köper detta är minst lika skyldig till kriget och våldet som en kurdisk räv i Turkiet. Det är du som knarkar som också bidrar till våldet, menar insändarskribenten.

De som köper detta är minst lika skyldig till kriget och våldet som en kurdisk räv i Turkiet. Det är du som knarkar som också bidrar till våldet, menar insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2023-10-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är krig i Sverige! Orsaken sägs bero på knarket och jakten på de kriminella nätverken har hållit på länge. Men det verkar bara bli värre och hittills har lagar och regler inte fått stopp på detta. 

Rekryteringar av barn till nätverken fortsätter och de används som offensiv för att försvara sina områden och andelar på marknaden. Det är ett fult och fegt spel med människors liv. Bomberna och skjutningarna, som orsakar skräck och förstörelse, påverkar oss alla psykiskt och fysiskt. Vi känner oss inte trygga någonstans då det kan hända precis där du bor; i din stad, på din arbetsplats, på din gata, hos din granne, i ditt hus och även hos dina barn?

Det pratas om att stoppa dessa kriminella och vilka åtgärder som ska göras. Men ingen pratar om elefanten i rummet, konsumenten, den ”Svenska räven”. Den ”vanlige” svensken som köper knarket. Som finns i alla samhällsskikt och på alla platser i landet. I din stad, på din arbetsplats, på kaféet du besöker eller restaurangen du brukar äta på. I idrottslaget eller föreningen du tillhör. Finns det hos din granne, i ditt hus?

Vi måste få ett stopp på detta och vi måste inse att de som köper knarket måste upphöra att göra det. Hur ska det gå till? Vad finns för lagar och åtgärder som kan tas till ytterligare? Kan media hjälpa till att uppmärksamma detta ännu mer? De som köper detta är minst lika skyldig till kriget och våldet som en kurdisk räv i Turkiet. Det är du som knarkar som också bidrar till våldet! Hur ska vi få stopp på den ”Svenska räven”?