Hur ska vi få förtroende för våra politiker?

Att ljuga och mygla verkar vara framgångsreceptet, menar insändarskribenten.

Civilminister Erik Slottner (KD) var en av ministrarna som granskades i SVT:s "Uppdrag granskning".

Civilminister Erik Slottner (KD) var en av ministrarna som granskades i SVT:s "Uppdrag granskning".

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2024-02-28 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur ska vi få förtroende för politiken och hur ska våra ungdomar finna framtidstro när de som ska förmedla politiken till oss, politikerna själva inte förmår ta ansvar för vad de gör?

Jag blev förbannad när jag hörde nyheten och såg "Uppdrag Granskning" SVT1 där man inte bara fick inblick i att ministrar kryddat sina CV, utan också att statsministern inte gjort avdrag för sin hustrus flygresor, vilket bevisades sent om sider fast det är offentliga handlingar. Men de vägrade lämna ut uppgifterna och några intervjuer gjordes inte. Att ljuga och mygla verkar vara framgångsreceptet.

Det är svåra tider just nu i Sverige, många av våra regioner går på knäna, många förlorar sina jobb och våld och kriminalitet håller på att bli vardag. Att då politiker som man förväntar sig ta ansvar för situationen, inte gör det utan skor sig på skattebetalarnas pengar är inte nytt, men djupt beklagligt. 

Det finns pengar, men hur prioriteras dom? Och framför allt, vem är förmer än andra? Kan politikerna på riksnivå sko sig, varför kan då inte kommunalpolitiker också göra det?