Hur ska vi få folk att engagera sig?

Funderar på hur vi skall få kvinnor, män, ungdomar och äldre att på allvar börja engagera sig för vår framtid.

Insändare 8 januari 2022 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En nyckelroll har givetvis de politiker som i dag blivit valda att representera sina partiers ideologi med tankar om hur vi skall utveckla vårt samhälle. Gäller givetvis både de som har uppdrag i kommuner, landsting och riksdagen. 

För några dagar sedan fick vi ta del av en intervju med två av vår stads ledande politiker. De var överens om att skippa ungdomsrabatten för de som blivit dömda och är mellan 18 och 20 år gamla, för att bekämpa gängvåldet i vår stad. Magert och en symbolfråga och de hoppas troligen på väljarstöd vid kommande val. 

Jag har ett tips. Ta er tid och anlita exempelvis kunniga kriminologer, socialarbetare, fritidsledare, skolledare, några utvalda föräldrar och andra ni tycker kan bidra, för att diskutera och komma med förslag hur staden skall satsa för att minska rekryteringen till kriminella gäng. Då tror jag förtroendet för både våra lokala beslutsfattare och politiker i stort, skulle öka. De personella och ekonomiska resurser som då satsas är en bra investering för framtiden. 

Kanske det även skulle bidra till att fler börjar engagera sig i våra politiska partier, vilket jag tror skulle bidra till ett mer balanserat samtal och debatter mellan oss medborgare.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa