Hur kan någon försvara detta angrepp?

Vi accepterar inte något vargrevir i länet och kommer att verka för att vargstammen reduceras, skriver en talesman för Jägarnas riksförbund.

Dessutom vet alla att detta med stängsel är helt verkningslöst, menar insändarskribenten.

Dessutom vet alla att detta med stängsel är helt verkningslöst, menar insändarskribenten.

Foto: Paul Kleiven

Insändare2024-06-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på ”Nej till skyddsjakt på varg – skaffa stängsel" (7/6)

Det är med förundran man läser insändaren i Corren.

Här har två djurägare inom en tidsperiod på cirka två veckor blivit av med sina omhuldade fårbesättningar för all framtid. Lemlästade, svårt angripna, men fortfarande levande. Det är den syn som djurägaren möts av när vederbörande går ut och tittar till sina djur på morgonen. 

Hur kan någon försvara detta angrepp och hur kan någon som säger sig vara naturvän anse att detta är vad vi måste vänja oss vid. Dessutom vet alla att detta med stängsel är helt verkningslöst.

Att det finns personer som fortfarande försvarar vargpopulationer i Östergötland är för oss helt främmande. Detta kan vi inte tillåta att det fortsätter. 

Jägarnas Riksförbund Östergötland kommer alltid att verka för att vargstammen reduceras. Vi accepterar inte något vargrevir i länet och kommer att verka för att vargstammen reduceras med skyddsjakt/licensjakt åtminstone till den nivå som riksdagen bestämt för riket.